Tips för att hålla vikten under semestern

Självklart ska man få släppa lite på tyglarna när man är på semester. Men du behöver faktiskt inte moffa i dig allt som kommer i din väg med ursäkten “det är faktiskt semester”. Här kommer några tips för att kunna njuta samtidigt som du är sjysst mot dina mål.

Frukost i sängen
Du kommer hinna äta från allt på frukostbuffén, men du kanske inte ska göra det varje morgon. Jag brukar ta en bricka och ta upp frukosten till rummet. Hur mysigt som helst och vem orkar gå ner och hämta igen?

Välj en måltid
Beroende på hur dagen ser ut så väljer du om det är middagen eller lunchen som ska vara ren njutning. Den andra måltiden har man lite tanke bakom.

Tänk kalorier inte näring
Tyvärr påverkar inte näringsinnehållet vår vikt, det är kalorier som gäller. Kroppen är proffs på att rensa ut skräp och ta vara på näring. Får du dig näringsrik mat till vardags så är det helt lugnt att under semestern klippa bort de tankarna. Ät det som är gott och som faller det i men gör det med måtta.

Mellan måltider
På semster blir det mycket småsnacks mellan måltiderna. Min största last är glass och här i Rom finns Gelaterior i varje hörn! Köp inte det du är sugen på med en gång. Drar du ut lite på det så blir det inte bara godare, det blir dessutom färre.