Lär dig tro på din egen förmåga

Genom att använda vissa uttryck kan vi antingen hjälpa oss själva att nå våra mål eller stoppa oss innan vi ens hinner ger oss själva en chans. Välj dina ord rätt så ökar du sannolikheten att nå dit du vill. Jag använder det här i min egen träning och för att hjälpa mina kunder.

Här är uttryckens verkliga betydelse för din utveckling:

Jag kan inte, jag vill inte, det är svårt, jag tror inte, jag tycker inte om
Alla dessa uttryck kommer hindra dig från att växa och lära dig något. De sätter praktiskt taget upp en stor mur mellan dig och ditt mål och hindrar dig från att uppnå dem.

Jag försöker, jag ska försöka, jag kan försöka
Att säga att man ska försöka är som att springa ett lopp utan ett slut. Du kan försöka gång på gång utan att nå dit du vill. De här uttrycken ger små eller inga resultat.

Jag kan, jag är, jag tror, jag klarar det, det är klart
Här är gulduttrycken! Byt ut allt det andra mot dessa så river du murar och tillåter din vilja och dina drömmar att bli verklighet. Du ger dig själv bättre förutsättningar att röra dig framåt både i träningen och övriga livet.

När jag var yngre var jag alltid dålig på sporter och på skolidrotten vilket gjorde att jag drog mig undan varje gång en utmaning dök upp och jag lät alltid någon annan ta mer plats för ”inte skulle jag”. När jag fick min knäpp och började träna så var det för att jag ville förnya mig själv och då bestämde jag mig också för att börja använda de här orden. Till en början trodde jag såklart inte på dem men jag körde på ändå trots att det kändes löjligt. Inom loppet av 3 år har jag gått från att vara en soffpotatis som aldrig antog utmaningar och som var allmänt vilse i livet till ha träning som livsstil, ha en oslagbar självkänsla och fullkomligt älska att utmana mig själv och prova nya saker. Om någon förut hade sagt att jag inte klarar av något så hade jag tyst hållit med. Nu däremot blir jag nästan lite förbannad och vill bevisa att jag visst kan! Trots att det ibland är saker som jag förmodligen inte kan direkt idag så vet jag att om jag vill klara det så kan jag det, ge mig bara en rimlig deadline så fixar jag vad som helst!

Här är ett axplock av de saker jag gjort de senaste åren som jag aldrig ens hade vågat prova förut!

IMG_9504 2Utbilda mig till personlig tränare

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 12.51.14Söka jobb på ett gym där de sett mig som total rookie när jag började träna

IMG_7296Bestiga berg

Cristinas iPhone 1471Resa ensam för att få egentid

IMG_1873Visa min kropp

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 15.45.14Börja blogga!