Det är lätt att äta nyttigt

En vanlig ursäkt till att äta näringsfattig mat på lunchrestauranger är att man inte har tid att laga nyttig mat eller att man inte vet hur man gör. Du behöver faktiskt inte följa krångliga recept eller stå i köket i timmar för att din mat ska vara nyttig. Jag tycker inte alls att det är kul att laga vardagsmat utan vill gärna att det ska vara så få steg som möjligt och gå riktigt snabbt samtidigt som jag vill att det ska vara näringsrikt. Att vara förbered och preppa matlådor är ju det bästa men det betyder inte att det är kört de dagar som vi inte hinner eller glömmer matlådan hemma. Gå till närmsta matbutik och plocka på dig lite olika grönsaker, något fett och en proteinkälla så har du en toppenlunch som tar 3 minuter att förbereda.

Igår glömde jag min lunch så jag tog en kort promenad till NK Saluhall där jag köpte en påse svartkål, tomat, groddar, sockerärtor, cashewnötter och en (rätt stor) färsbiff. Medan färsbiffen värmdes i micron i 1,5 minuter lade jag upp allt på tallriken och skar upp tomaten. Jag hade lite hummus i kylen sen tidigare så la även på en klick av den. Det tog MAX 2 minuter. No excuses!

IMG_1925

IMG_1921 (1)