God natt

Vikten av en god natts sömn kan inte understrykas tillräckligt. Hur stressigt du än har det, se till att prioritera din sömn. Det är när du sover som din kropp har tid att jobba på riktigt. Förutom det självklara att du har mer energi nästkommande dag så har du här 3 riktigt bra anledningar till varför du bör prioritera din sömn.

Bättre träningsresultat
Anabola hormoner frisätts i högre halter under djupsömnen. Dessa gör musklerna repareras och växer och ger därmed att du får en större effekt av din träning.

Bättre immunförsvar
Ditt immunförsvar får en omstart när du sover ordentligt vilket gör att du minskar risken för jobbiga förkylningar som håller i sig i evigheter.

Minskade stresshormon
Under sömnen reduceras mängden av stresshormonerna kortisol och adrenalin. Känner du dig stressad är det alltså bättre att gå och lägga dig tidigt och sen vakna utvilad och ta tag i problemet dagen efter.