Kära osynliga magrutor

Magrutor är ingen omöjlig dröm som bara kan skapas via photoshop, det finns faktiskt folk som har sånna på riktigt! Hela dagarna! Hela året! Sjukt, jag vet, men så är det.

Alla har vi musklerna, de är bara mer eller mindre väl gömda under ett lager av underhudsfett. Det gör att det inte spelar någon roll hur många situps vi gör. Ja, vi blir starkare och ja, vi får kanske större magmuskler. Men underhudsfettet är där, som ett skyddande lager som döljer vår vackra kreation.

Vad kan vi göra för att få fram tvättbrädan då? För det första vill vi rätta till kosten. Hej då till godis, chips och alkohol. Inte för alltid men för det mesta. För det andra vill vi öka förbränningen i kroppen och det gör vi effektivast genom att träna ben. Yep, för att få snygg mage tränar vi alltså rumpis. Benmusklerna är de största vi har så när vi tränar dem gör vi av med allra mest energi, vi bränner alltså mest fett. Bäst är såklart en välbalanserad helkroppsstyrka i kombination med hållbar konditionsträning.

IMG_2016 (1)

IMG_2097 (1)