5 största träningstrenderna i höst

395280_1280Träningsfester
Det nya konceptet Workout Parties har kommit till Stockholm från New York! Festa på en nattklubb och drick proteindrinkar istället för alkohol och träna med erkända träningsprofiler med över 500 andra träningsintresserade. Fördelen med ett träningsevent är att det skapar variation, energi och är ett helt nytt alternativ till dagens uteliv. Grymt för dig som älskar att festa och inte vill att det ska sätta stopp för dina träningsmål!

barre3 (2)Barre
Ett nytt koncept inom gruppträning som är inspirerat av dansarnas övningar vid balettstången och som främst bygger på funktionella styrkeövningar. Övningarna utförs som sagt vid en balettstång, en så kallad “Barre“. Även denna trend kommer från New York och Hollywood och är en favorit bland kändisar som bland andra Taylor Swift.

DSC8311 (1)Personlig träning i grupp
Att ha en PT var tidigare en lyx men blir nu allt vanligare bland motionärer. Personlig träning är utan tvekan det bästa alternativet för att vara säker på att man tränar rätt och effektivt men tyvärr är det fortfarande relativt dyrt att ha en egen tränare. Därför blir det mer vanligt med personlig träning i en grupp om 4-10 personer. Fördelen med att dela på en tränare med några vänner eller kollegor är att du får samma motivation och kunskap men till ett mycket bättre pris!

Sprinter-1536x1134 (1)Sociala träningsappar
Det har kommit flera nya appar som bygger upp ett träningscommunity som för ihop och peppar människor till att träna tillsammans och våga testa på nya träningsformer. Prova yoga, crossfit eller boxning med vänner eller nya bekantskaper du fått via apparna. Björn Borg lanserade nu senast en dejting-app där man tränar tillsammans. Perfekt ice breaker på första dejten!

200069247-001Bootcamps
Allt ifrån en helgs militärträning utomhus till en vecka i Marbella med intensiv träning och kostupplägg. Oavsett var ditt fokus ligger så hålls det ett bootcamp som passar dig! De sker i grupp, de är intensiva och de pågår under en begränsad tidsperiod. Så om du gillar att ta i ordentligt och verkligen utmana dig själv så är bootcamps din grej.