MY HAPPINESS PROJECT!

I år har jag inte avlagt något nyårslöfte, istället tänker jag under hela året genomföra ett projekt. Syftet med mitt projekt är att genom små förändringar i mitt beteende, min omgivning och min vardag bli lyckligare! Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla projektet än. Ett Gladare Liv eller A Happier Heart kanske? Alla tips är mer än välkomna!
Det är inte så att jag är olycklig på något sätt, tvärtom så trivs jag oförskämt bra med mitt jobb, mitt förhållande, mina vänner och min familj. Det är dock små beteendemönster och isolerade händelser som gör att jag inte känner mig fullt så glad som jag tycker att jag borde vara till vardags. Jag har ju allt jag vill ha, så varför inte kunna njuta av allt och vara riktigt glad åt det varje dag istället för att känna mig blasé eller låta obetydliga saker få mig på dåligt humör. Det kan vara allt från att vara lite småtrött eller att jag inte hinner måla naglarna, till att jag vill spendera mer tid med vänner eller upprätthålla rutiner såsom träningen, som för mig är top 3 i prioritet!

 

Många av dessa saker, stort som smått, som är viktiga för att jag ska känna mig glad och till freds har fallit bort under det gångna året. Som jag skrev igår så har 2015 bestått av många stora och roliga förändringar i mitt liv och dessa har tyvärr gjort att det mesta annat hamnat i bakgrunden.

 

Och nu ska jag ta tag i det!
Varje månad kommer ha ett tema och i varje tema kommer jag ha ett gäng riktlinjer (jag tänker 4, en för varje vecka) som ska prägla den veckan extra mycket och sen hänga med under resten av projektet.
Så rent krasst kan man säga att jag har 52 nyårslöften! 

 

Jag börjar med att tänka ut mina personliga “budord”. Det är helt enkelt 13 simpla principer som ska guida mig och mitt beteende genom hela projektet.
En sak i taget
Ta in det vackra
Var tacksam
Var kräsen
Vad vill jag egentligen
Be om hjälp
Glitter
Behandla mig själv som jag behandlar andra
Gör det som behöver bli gjort
Tänk kärlek
Agera så som jag vill må
Gå utomhus
Prova!

 

Efter det listar jag 12 saker som jag tycker (tror) är viktiga för att jag ska känna mig lycklig. Det här kommer vara mina teman för varje månad. Jag har faktiskt inte tänkt på vilken ordning jag borde ta dem i så det kommer ändras.
1. Energinivå
2. Mitt förhållande
3. Mina relationer
4. Ekonomi
5. Mindfullness
6. Mitt hem
7. Karriär
8. Passion
9. Positivitet
10. Att upptäcka
11. Egentid
12. Glädje

 

Det här ska bli så himla roligt!
(Samtidigt som jag skrev den sista meningen insåg jag att det förmodligen också kommer vara sjukt enerverande ibland men förhoppningsvis mest roligt)

 

 

Idén (och upplägget) till projektet har jag fått från Gretchen Rubins bok “the happiness project” som jag rekommenderar alla att läsa. Hon har också en podcast som heter “Happier“. Både podden och boken är superbra och jätteinspirerande!