Raw Brownies

Igår bjöd svärmor på de här fantastiskt goda rawfood-brownies till efterrätt! Krämiga med lite crunch i, toppat med en mjuk och len chokladfrosting. De smakar väldigt onyttigt (läs: supergott!) men till skillnad från vanliga brownies du får inget sockerrus följt av matkoma och sötsug utan istället får du i dig massa näring i form av nyttiga fetter, proteiner och fibrer.

Rawfood Brownies
12 små eller 6 stora brownies

2 dl valnötter
2 dl färska dadlar (urkärnade!)
1/2 dl kakao
1 msk mandel-eller jordnötssmör
Liten nypa salt
Några droppar vatten

1. Lägg valnötterna i en matberedare och mixa några sekunder tills de är sönderhackade i småbitar.
2. Tillsätt övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, en mininypa är tillräckligt. Mixa igen tills allt är sammanblandat.
3. Degen ska bli sammanhållande och lite klibbig. Tillsätt lite, lite vatten för att få rätt konsistens. 1-2 tsk vatten borde vara tillräckligt.
4. Tryck ut degen i en form. Stoppa in i frysen medan du gör frostingen.

Chokladfrosting

1 mogen avokado
Frön från 1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1 msk kokosolja
3 msk kakao

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills blandningen är mycket slät. Se till att det inte finns kvar några avokadobitar.

bild 4bild 5bild 1bild 2bild 3