6 superfoods för strålande hy

Hemligheten bakom strålande hy hittar du inte i en dyr liten tub eller flaska. Du hittar det faktiskt i helt vanliga mataffärer. En hälsosam kost bestående av rena råvaror har mycket större fördelar för din hy än vad olika krämer gör. Personligen är huden det första som avslöjar mig när jag inte sköter min kost som jag brukar! Självklart gör krämer en del skillnad för hur din hy mår men vad du stoppar i dig är ju faktiskt de byggstenar som din hy (och hela din kropp) består utav så de är självklart av största betydelse.

Processad mat och socker skapar inflammationer och ger förhöjda nivåer av fria radikaler i kroppen. Vilket betyder att om din kost består av mycket sånt så kan du vänta dig fina linjer, blemmor, grådassig hy och rynkor!

Det finns så mycket bra mat som kan göra underverk för din hud så om du är ute efter en strålande hy med naturlig lyster så ska du implementera dessa 6 superfood-favoriter.

 

pure-chia_home-slideshow_seedsChiafrön
Numera vet de flesta vad chai-frön är och du hittar dem i dem i i stort sett alla matbutiker och med tanke på dess underbara hälsoeffekter gör det mig så himla glad. Chiafrön är en toppenkälla till nyttiga omega 3-fetter, fibrer och protein. De dämpar hungerkänslan och boostar din metabolism. Egentligen är alla livsmedel med omega 3-fetter riktiga näringsbomber för din hy.

 

 

Young spinach leaves in isolated white background

Mörka bladgrönsaker
Råvaror som kål och spenat innehåller fytonäringsämnen som fungerar likt en armé försvarar din hy mot fria radikaler. De gröna godingarna hjälper också till att rensa bort gifter i kroppen och  skydda övriga organ. Du kan bokstavligt talat inte äta för mycket utav dom, särskilt då de innehåller minimalt med kalorier. Ladda på tallriken med massor av spenat eller ät som en mellis med massa citron, lite salt och frön på.
love-pen-bed-drinkingGrönt te
Detta näringstäta te innehåller höga halter av oligomera proantocyanidiner som är ett av de mest kraftfulla antioxidanter som finns. Dessa hjälper kroppen att hålla nere mängden fria radikaler och därmed bromsar åldrandet av din kropp och din hud. Ett bra alternativ till morgonkaffet.
Avocado-RecipesAvokado
Naturens egna hudlotion tack vare sina nyttiga fetter och kraftfulla näringsämnen. Avokado innehåller också C- och E-vitamin, magnesium, folsyra och kalium som alla är grundläggande för att hålla huden fräsch, ren och återfuktad.
fruit-melon-watermelonMelon
Olika meloner såsom vattenmelon och nätmelonen är superbra för att hjälpa kroppen att rensa ut gifter och hålla huden fräsch. De innehåller också karotenoider som hjälper att bilda vitamin A och skyddar kroppen mot oxidativ stress.
pexels-photo-largeTomater
Tomater är en av de bästa källorna till antioxidanten lykopen som hjälper huden mot solskador. Det är lättast för kroppen att ta upp dessa antioxidanter om tomaterna tillagas. Jag älskar att baka tomater i ugn och äta med stekt ägg och en halv avokado till frukost!

 

Klicka här om du vill läsa om fler superflod-favoriter som jag äter varje dag.