Krämig potatissoppa

Kan man inte svälja fast föda på grund av svullna och ömma halsmandlar får man göra det lite lättare för sig. Idag har jag levt på den här goda gröna soppan. Eftersom aptiten är minimal gör jag den vill jag inte att den ska bli alltför mäktig samtidigt som jag försöker få den ganska kaloririk. Det blir fler måltider istället för stora portioner för att se till att få i mig mitt dagliga behov av energi. Det är lika viktigt, om inte viktigare, nu när kroppen kämpar mot en virusinfektion.

Krämig potatissoppa
Krämig potatissoppa

Ingrediens (4 portioner):
8 potatisar
1 purjolök
500 g färsk spenat
1 dl matlagningsgrädde
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör att steka i
Creme fraîche att toppa med

Tillredning:
1. Strimla purjolöken och tärna potatisen.
2. Fräs purjolöken i smöret.
3.  Tillsätt vatten, buljong och potatis och låt koka tills potatisen är genomkokt, ca 10 minuter.
4. Ha i spenaten och grädden och mixa tills slät.
5. Smaka av med salt och peppar och servera med en klick creme fraiche.

Näringsvärden (per portion):
9,6 g protein
39 g kolhydrater
23 g fett
6 g fibrer

Krämig potatissoppa