E-type, champagnekrig och Trump – En klassisk Valborgshelg

Valborg Uppsala

 

Valborg kan vara bland det roligaste med att bo i Uppsala. En gång per år blir hela staden en fest och varje år är det runt 100 000 människor, de flesta studenter, som firar in våren på Uppsalas gator. Uppsalas studentliv bjuder på fest hela veckan inför Valborg men vi nöjde oss med en 3-dagarsfest.

Torsdag och Skvalborg

Torsdagen var regnig och kall men på Stocken Garden var stämningen på topp och alla sjöng ikapp med Sabina Ddumba. Jag hade jobbat hela dagen och var så jäkla trött på tåget till Uppsala men när jag mötte upp alla underbara människor här kom jag i stämning direkt. Stocken hade ställt upp beerpong-bord som vi snabbt ockuperade för att sedan dansa hela natten i regnet.

Valborg i Uppsala Sabina Ddumba på Stockholms nation

Fredag och Kvalborg

Hade ett intervallpass kvar den här veckan som jag inte ville missa så inte alltför bakis gick jag upp vid 9, drog i mig en liter vatten och stack direkt till gymmet innan kroppen hann förstå vad som hände. Startade på lite lägre nivå än vanligt och det gick faktiskt helt ok. Behövde fylla på med någon liter vatten efteråt också men sen mådde jag bra!
Vid klockan 12 mötte vi upp alla hemma hos Linn på förfest och brunch för att ladda inför dagsfest på Snerikes nation. Solen drog på ordentligt och nu var vårkänslan verkligen på topp! Att solen kan göra en så stor skillnad är ju helt fantastiskt 😀
Efter att ha trängts i folkmassorna, sjungt för full hals till E-type och dansat hela natten till Adrian Lux knallade vi hemåt relativt tidigt, det är ju en dag imorgon också.

Valborg Uppsala

Valborg i Uppsala E-type på Snerikes nation

Lördag och Valborg

Äntligen Valbooooorg! Sjukt bakfulla väcks vi av att en lagom berusad vän stormar in i lägenheten “Det är valbooorg!”. Faktiskt ganska skönt för på direkten var i alla fall jag på tå och taggad på att komma igång med dagen. Snabb dusch och uppfräschning och in i hissen. 2 våningar ner till grannarna på fantastiskt god champagnefrukost i gott sällskap för att sen bege oss till Fyrisån för att heja på våra vänner och deras Trump-flotte i årets Forsränning.

Valborg i Uppsala Champagnefrukost

Valborg i Uppsala Champagnefrukost

Valborg Forsränning i Uppsala

Valborg Forsränning i Uppsala

Då bar det av till Ekonomikumparken för härligt parkhäng och uppladdning inför champagnegaloppen. Det är ju helt fantastiskt hur roligt det kan vara att spruta billigt bubbel över varandra som att det inte fanns en morgondag. Totalt dyngsura och glada traskar vi hemåt för dusch och mellanfest hos mig och Gustav.

Från att vi skulle vara den närmsta kretsen var det helt plötsligt smockat med folk och full on fest hemma hos oss. Den bästa överraskningen var helt klart att min underbara Christelle kom med sin karl och deras vänner <3
När ölen tog slut var det dags att gå vidare och vi dansade ut valborgshelgen på Värmlands nation (av alla ställen) och hade en sjukt rolig sista kväll.

Valborg Uppsala

Valborg Parkhäng under Valborg i Ekonomikumparken

Valborg Uppsala ChampagnegaloppFoto: Tor Johnsson/UNT

Valborg Champagnegalopp på Snerikes nation

 

Priset för kalaset? Jag ligger hemma sjuk i feber och med halsmandlar stora som clementiner. Note to self: Det är inte bra för kroppen att leva på öl och falafelrullar och springa runt blöt på stan med alldeles för lite sömn. Men fy fan vad roligt vi har haft.

Tack alla som varit del av denna sjukt roliga Valborgshelgen!

Valborg Uppsala