Snabba nötfärsbiffar

Jag är som bekant ingen person som älskar att stå timmar i köket. Det ska gå fort, vara gott och självklart hälsosamt. De här nötfärsbiffar tar ungefär fem minuter att tillreda, från att du öppnar kylen till att du sitter och äter. De innehåller bara ett fåtal ingredienser och inte komplicerade moment. Bara röra ihop och njuta!

Ingredienser
(4 portioner)
500 g nötfärs
1 dl havregryn
1,5 dl mjölk
1/2 gul lök
1 ägg
Salt och vitpeppar efter smak

  1. Blanda havregrynen och mjölken i en bunke och låt svälla medan du hackar löken.
  2. Rör ner den hackade löken, nötfärsen, ägget och kryddorna i bunken med havregrynen. Rör inte runt för länge, då blir färsen trådig.
  3. Dela upp blandningen i 12 lika stora delar och rulla till bollar.
  4. Platta till dem lite lätt och stek dem på bägge sidor.

NörfärsbiffarNötfärsbiffarNötfärsbiffarNötfärsbiffar