Time to detox

DetoxPå sistone har det blivit en hel del fest och jag tycker att det hör sommaren till. Solen skiner och då blir det helt enkelt mer rosé än annars! Innan sommaren drar igång brukar jag alltid vilja göra en detox som för att balansera ut det. Man får tycka vad man vill om att detoxa men jag ser det som en reboot på disciplin, rutiner och som sagt för att balansera ut alla extra glas 🙂

Den detox jag brukar göra går ut på att jag äter obegränsat med gröna ekologiska grönsaker (och alla sorters kål), proteinshakes, 2 gröna detoxshakes och omega 3.

Gröna ekologiska grönsaker: För att det ska vara rent och lättarbetat för kroppen.
Proteinshake: För att undvika förlust av muskelmassa.
Grön detoxshake: För att få i mig en jäkla massa nyttigheter.
Omega 3: För att få i mig essentiella fetter.

Jag har även lagt till grapefrukt och 1 ägg om dagen för att vara helt säker på att inte missa viktiga micronäringsämnen och grönt äpple för de stunder då det känns som jobbigast.

Anledningen till att jag gillar denna detox-kur för att man inte behöver gå hungrig och så känner jag mig väldigt mycket fräschare efteråt. Om det faktiskt renar min kropp vet jag inte, det finns ju inga vetenskapliga belägg för att alla dessa detoxvarianter vi matas med faktiskt detoxar något.

Hur som helst – det ska blir skoj att rivstarta sommaren med en detoxvecka!

Detox