CAKE CASTLE

gluten laktos taxinge slott

gluten laktos taxinge slott

gluten laktos taxinge slott

gluten laktos taxinge slott

gluten laktos taxinge slott

gluten laktos taxinge slott

 

I söndags kom mina föräldrar och hälsade på hos Gustavs mamma och pappa i Mariefred. Vi tänkte ta båten ut till Taxinge slott men självklart började det regna när vi kom till hamnen. Det blev bil istället och när vi kom fram strålade solen igen.
Varje gång vi besöker Taxinge blir jag lika överväldigad av allt gott och min beslutsångest är total. Man vill ju smaka på allt! Till slut blev det en Kristina-tårta som var som en knäcktårta med supertunn botten, Gustav valde en björnbärsmoussetårta med browniebotten och mamma tog en nougattårta. Min var helt klart godast 🙂
Jag har ju hela tiden utgått ifrån att jag äter vad jag vill så länge det görs med måtta. Men nu har det märkts så himla tydligt att min hud inte mår bra av laktos och gluten. Jag har alltid haft finnar och trott att det bara är något jag måste leva med men så fort jag har en period utan det så blir min hud helt slät och fin. Sen när jag till exempel är bortrest (eller som nu när vi är mycket hos mina föräldrar eller Gustavs) och inte är lika noga med vad jag äter så exploderar mitt ansikte! Så inget mer gluten och laktos för mig på ett tag nu, mitt face måste få vila upp sig. Och Kristina-tårtan på Taxinge slott var en perfekt sista måltid 🙂