SALMON & KALE

grönkålVilken fantastisk sommar vi haft i år. Och hur härligt är det inte att värmen fortfarande håller i sig? September har ju hittills varit amazing vilket gör att fräscha och krispiga sallader fortfarande lockar. Häromdagen drog jag ihop den här supergoda och nyttiga salladen på en bas av grönkål, varma tomater och glasnudlar med en lite asiatisk twist med hjälp av soya och sesamolja. Jag är aldrig särskilt noga med mängden på saker och ting utan slänger mest ihop det på känsla 🙂

Laxsallad
Ägg
Glasnudlar
Hackad grönkål
Körsbärstomater
Soya
Sesamolja
Bladspenat
Avokado
Keso
Kallrökt lax
Stekfett (jag använde kokosolja)

Börja med att sätta ägget på kokning. Ägget har kokat klart lagom till att salladen är redo att toppas.
Koka glasnudlarna tills de precis blivit mjuka. Smält stekfettet i en stekpanna och ha i grönkålen, tomaterna och de mjuka glasnudlarna. Ringla över lite soya och sesamolja efter smak och även salt och peppar. När grönkålen mjuknat en aning, häller du över allt i en skål och rör i bladspenaten. Toppa med en halv avokado, lite keso, laxen och till slut ägget som borde vara klart vid det här laget. Jag brukar droppa lite sesamolja på laxen också bara för att jag tycker det är så himla gott 🙂

Voilà! Enkelt, snabbt, gott och näringsrikt ♡

 

Fler nyttiga och snabba måltider
Makrill och broccolisallad
När man inte orkar laga mat
Middag i farten