RAW SNICKERS SUPERSNACK

raw snickersraw snickersraw snickersAsså det är tokigt hur goda de här raw snickers är! Något nyttigt borde inte få vara så gott. Bjöd släkten på dem när jag fyllde år och de var riktigt poppis. Använder mina bjudningar som tillfällen för att introducera nyttiga alternativ och jag tror faktiskt att de här gick hela vägen hem 🙂 Jag tyckte att receptet som jag följde var lite tråkigt så jag pimpade det med extra karamell. Yummy! Därför är karamellen överst på mina men rekommenderar att ha chokladen överst så de inte är så kladdiga på toppen.

Det kan verka knepigt men det går verkligen så fort att göra de är raw snickers. Snabbt, gott och nyttigt är min melodi!

Raw snickers

Botten
3 msk honung
0,5 dl jordnötssmör (jag gjorde min egen men när jag köper brukar jag köpa denna)
4 msk vatten
1,25 dl havregryn
4 msk kokosflingor

Karamell 
14 färska och urkärnade dadlar
3 msk smält kokosolja
1 tsk salt
1 tsk bourbonvanilj

Topping
100 g mörk choklad
Lite flingsalt

  • Smält ihop honungen och jordnötssmöret i en kastrull.
  • Addera vattnet och rör ihop till en lös smet.
  • Rör ner havregryn och kokos.
  • Bred ut blandningen på en plåt täckt med bakplåtspapper och ställ in i frysen. 
  • Medan havreblandningen stelnar smälter du chokladen i ett vattenbad…
  • …och fixar karamellen. Lägg ner alla karamell-ingredienser i en matberedare och låt den köra länge tills blandningen är seg och glansig.
  • Bred ut mixen över havreblandingen.
  • Häll över och bred ut chokladen över karamellen och toppa med lite flingsalt.
  • Ställ in i frysen i ungefär 1 timme.

Voilà! Fantastiskt goda raw snickers. Perfekta att ha som godis eller mellis.

Enjoy ♡

Fler nyttiga godsaker:
Smoothiebowl med kokos och hallon
Raw chokladfrosting
Svärmors raw brownies