WANTED: VEGAN STARTER KIT

Jag har bestämt mig för att äta miljövänligt, aka i princip vegan. Jag tänker hantera det på samma sätt som jag hanterar socker. Avstår ifrån det till vardags men bjuds det på hembakat/vilt skjutet eller om jag vill unna mig någon gång ibland så är det ok. Döm mig om ni vill, det är så jag lagt upp det.

Nu behöver jag alltså ett vegan starter kit. För om det är något jag lärt mig genom att jobba med livsstilsförändringar, är det att det måste vara lätt. Det ska vara så simpelt att det nästan blir svårt att göra något annat. I alla fall till en början. Så nu när jag bestämt mig för att övergå till en till större del vegansk kost så är jag på jakt efter enkla, veganvänliga och hälsosamma måltider. Jag skriver måltider för att de behöver vara så simpla att de inte ens kan kallas för recept. Ni som hängt med mig ett tag här i bloggen vet att jag aldrig lagar mat efter recept – jag plockar ihop mat på max 15 min, ish.

Självklart var min första tanke att vända mig till min pålitliga vän, Google. Tyvärr utan framgång. Jag vet inte om jag kanske skriver in fel sökord men jag brukar faktiskt vara rätt bra på att googla. Det är inte möjligt att det inte finns någon hemsida, community eller blogg som skriver om att vara vegan med fokus på enkelhet och näringstäthet. Det KAN inte vara möjligt!

Som kostrådgivare har jag koll på vad det innebär att bara vegan i teorin men att tillämpa det i praktiken och faktiskt få i mig fullvärdigt protein och allt annat vi behöver är en annan femma. Tidigare har ju ägg varit en grundpelare i min kost just av den anledningen att jag då vet att jag får i mig i stort sett allt min kropp behöver. Men även om jag får goda och miljövänliga ägg från min svärmor som har fina, glada höns i trädgården så kan jag inte leva på dem.

Vet ni någon blogg eller hemsida som kan fungera som ett vegan starter kit så snälla, snälla ni, tipsa mig!

Massa kärlek ♡

vegan starter kitvegan starter kitvegan starter kitvegan starter kitvegan starter kitvegan starter kit