GOAL: HAND STAND

Mitt senaste träningsmål är att kunna stå på händer. Trots att jag pratat om det ett ganska bra tag så har jag inte aktivt gjort något för att faktiskt kunna nå det här nya målet, inte förrän i lördags! Innan vi fortsätter så måste jag bara få säga att till saken hör att jag är livrädd för att vara upp och ner. Jag kan bara inte göra det. Den här rädslan har gjort att jag aldrig kunnat dyka ner i en pool, hänga knäveck när jag gick i skolan och förmodligen massa andra roliga saker i livet som involverar att huvudet är lägre än höfthöjd.

Men nu har jag bestämt mig för att göra något åt saken och förra helgen övertygade min pojkvän mig att prova stå på händer, med hans hjälp förstås. Eftersom jag inte är så bra på gymnastik (kan man inte vara upp och ner så är man ju i princip körd på den fronten) så visste jag inte riktigt i vilken ände jag skulle börja så jag bestämde mig helt enkelt för att börja med att försöka sparka upp mig själv mot en vägg utan att falla platt på mitt ansikte. Jag lyckades dock inte komma upp mot väggen själv utan Gustav fick hjälpa mig med en knuff men efter det så kunde jag stå relativt rak utan att freaka ur totalt. Gustav påstår att jag ropade på mamma en stund där men han ljuger ju, haha. Efter att med lite hjälp lyckats stå på händer totalt fyra gånger så blev jag mer van vid känslan och det gick lite smidigare.

Nu har jag snackat lite med en kollega som gav mig tips på hur jag ska kunna lära mig att stå på händer. Jag är supertaggad! Håller er uppdaterade med hur det går och vad jag gör 🙂

Puss och kram ♡

 

My latest goal with my training is to be able to do a hand stand. Even though I’ve talked about this for a while I haven’t put my words into action, not until last Saturday that is! Before I start you need to know that I am terrified of being upside down. I seriously can’t do it. This has kept me from diving into a pool, hang upside down in the park when I was a kid and probably a lot of other fun things that include keeping your head below waist hight. 

But now I’ve decided to take action and this last weekend my boyfriend convinced me to try it, with his assistance. Since I’m not very good at gymnastics I wasn’t sure how to train for this so I decided that for now, I’ll just try and kick myself up against the wall without falling on my face. I wasn’t able to kick myself up but after Gustav helped me with that part I managed to stand up fairly straight for a while before freaking out. Gustav states that I called for my mommy a couple of times but I say he’s lying, haha. After repeating that a total of four times I got a bit used to the feeling so it went a bit smoother. 

Now I’ve talked to a colleague and she gave me some pointers on what I should focus on to teach myself to do a hand stand. I’m super excited! I’ll keep you updated with what I do and how it goes 🙂

Love ♡