HABIT HACK: BE THE BOOSTER

booster

booster

 

 (Scroll down for English)

Varje tisdag delar jag med mig av en Habit Hack. Det är olika knep som jag använder mig utav både hos mig själv och med mina klienter för att underlätta förändringar i våra beteenden. I mitt jobb gäller det förstås oftast hälsa vilket involverar allt ifrån träning, sömn, kost, stress och vardagspussel. Men hacksen kan såklart tillämpas till allt möjligt.

Habit Hack: Var den som boostar.

Den här veckans habit hack skiljer sig lite från de tidigare. Den handlar nämligen inte om att förbättra dina vanor. Veckans hack handlar om att boosta någon i din närhets vanor. Om du är mitt i att förändra en vana eller har försökt göra det förut så vet du vilken berg och dalbana det kan gå i. Ena dagen är man supermotiverad och nästa orkar man egentligen inte men kämpar på ändå. Tänk om du just i dessa stunder skulle få en spontan guldstjärna från någon. Visst skulle du få en oerhörd boost av det? Kanske är det just den boosten som behövs för att orka med den jobbiga dagen?

När vi är inne i våra egna förändringar kan det vara lätt att glömma bort att alla runt omkring en förmodligen också har något de jobbar på och kämpar med. Lyft blicken och beröm människorna i din närhet för deras ansträngningar. Har du en vän som äntligen börjat träna? Eller har en kollega börjat ta med sig hälsosamma matlådor? Kanske är det något som många av oss tar för givet, som att receptionisten alltid är glad och välkomnande på morgnarna när du halvsovandes kommer in på kontoret? Berätta för hen att du märkt vad de gör.

Oavsett om det är något litet eller stort så berätta för folk att du noterat vad de gör. Det kan vara det som gör att hen orkar fortsätta. Och även om det kanske inte var en jobbig dag just den dagen så kommer hen förmodligen att komma ihåg din kommentar den dagen som motivationen tryter. Vi har alla behövt en extra boost nån gång då och då. Var den personen som boostar!

Dagens boost från mig går ut till er mina fina bloggisar för ni förtjänar det!
Vad duktig du är som tagit ett initiativ till att leva hälsosammare. För bara genom att du läser det här och sökt dig till en hälsoblogg visar det på att du vill leva hälsosammare och det är ju toppenbra! Du kanske inte alltid lyckats hålla dig på banan men jäklar vad mycket bättre det går nu än det gjorde innan du bestämde dig. Du är grym!

Jag hoppas att veckans hack hjälper er att hjälpa varandra att leva ett hälsosammare liv. Puss!

 

Fler Habit hacks:
HABIT HACK: Recharge
HABIT HACK: Slow is smooth
HABIT HACK: Raise the bar
HABIT HACK: Stop on top
HABIT HACK: Start over smart

Every Tuesday I share a Habit Hack. They are tricks I use in my personal life an with my PT-clients to make it easier for us to make changes in our everyday life. In my work it mostly revolves around health, meaning exercise, nutrition, sleep and stress. But the hacks can of course be used in any aspect of your life.

Habit Hack: Be the booster.

This weeks hack is a bit different from the earlier ones. It is not about how to make your habit better but how you can boost someone else who’s building a habit. If you’re in the middle of setting a new routine or have ever tried to you know what a roller coaster it can be. One day you’re super motivated and the next it feels impossible. What if, in these tough moments, you’d get an unexpected gold star from someone. Wouldn’t it give you a great boost? Maybe it’s exactly the boost you need to make it through the day.

When we’re in the middle of our own changes we can easily forget that other people are going through changes and struggles too. Remember to look up ones in a while and compliment people for their efforts. Or just notify them of the fact that you’ve noticed the change. Do you have a friend who’s started working out? Or a colleague who has been eating healthier? Maybe it’s something that many of us take for granted, like the receptionist always greeting us with a welcoming smile in the morning when we walk in half asleep? Tell these people that you’ve noticed.

Regardless if it’s big or small, tell people that their efforts are being noticed. It can be the nudge they need to keep their good habit going. Even if maybe that particular day wasn’t a tough one, they’ll probably remember you comment when they need it. We’ve all needed a boost. Be that booster!

My boost today goes out to all of you bloggies cause you deserve it so much! 
It is so good that you’ve taking the initiativ to live a healthier life. Cause just by reading this and by actively choosing to read a health blog you’re showing that want to be healthier and that is great! Maybe it hasen’t always gone perfectly but you’re doing so much better now than before you decided to care. You are awesome!

I really hope this hack helps you help each other to live a healthier lifestyle. Love!

More Habit hacks:
HABIT HACK: Recharge
HABIT HACK: Slow is smooth
HABIT HACK: Raise the bar
HABIT HACK: Stop on top
HABIT HACK: Start over smart

Leave a Reply