ALL ABOUT THE CORE

core trx

core trx

 

(Scroll down for English)

Asså varje torsdag känns verkligen som superdagar! Har fortfarande inte vant mig riktigt vid att ha mina blogg-dagar än så varje lång onsdag känns lätt tack vare att jag ser så mycket fram emot torsdagen. Sen när det väl är torsdag så är det så himla skönt att kunna ägna dagen åt allt jag tycker är roligast! En morgonpromenad till gymmet, tränar mina tre  morgonklienter och sen ett par timmars egentid då jag typ läser lite bloggar, målar naglarna eller tar en power nap. Sen är det all about the blog hela eftermiddagen och sist men inte minst ett träningspass. Den dagen jag tar det här för givet är det dags att ändra om i rutinen för den här härliga torsdagsfeelingen vill jag verkligen ha kvar 🙂

I förra veckan hade vi ju utbildning i TRX för att kunna hoppa in som vikarier när det behövs till gruppträningarna på Balance. Jag har länge gillat att träna med TRX så det var kul att få lära sig lite mer om det från grunden och få ny inspiration till nya övningar. Det jag gillar med den här träningen är att man måste engagera bålen i alla övningar. Det går liksom inte annars. Bålstabiliteten och en god hållning är något jag alltid inkorporerar i både min egen och mina klienters träning av den enkla anledningen att du behöver ha det för att kunna träna rätt och för att hålla dig smärtfri. Då snackar vi stabilitet, inte crunches.

Nu är det dags för kvällens träning som blir rygg och handstående. Som för övrigt också handlar mestadels om core. Puss och kram!

 ♡

Every Thursday is my favorite super day of the week! I still haven’t gotten used to having these blog-days so every long Wednesday feels easy to manage thanks to my looking forward to Thursday. When Thursdays finally arrive I love that I’ve chosen to spend it doing everything that I love most. I start of with a morning walk to the gym, train my three clients for the day and then I have a couple of hours of me time where I read blogs, paint my nails, take a power nap or do whatever. After that it’s all about the blog the rest of the afternoon and last but not least I go to the gym for a workout. When the day comes that I take this amazing day for granted it’ll be time to switch up my routine because I never want to loose this Thursday feeling 🙂

Last week I went to a course to learn more about TRX training so that I can sub for the group training instructors at Balance if needed. I’ve liked working with TRX for a while now so it was fun to learn more about the basics and to get some inspiration for new exercises. What I like about this training technique is that you have to engage your core in every single exercise, otherwise you just can’t do it. Core stability and a good posture is something that I always incorporate in both my own training and my clients for the simple reason that you have to have it to be able to keep a good form when your training and so that you stay painless. And I’m talking about stability now, not crunches. 

Now it is time for my last chore of the day, workout! I’m gonna train back and handstands. Which by the way is also all about the core 😉 Love!

1 Comment

  1. TRX verkar kul och nyttigt!
    Du måste lära mig how to do när du är tillbaka, Cristina!
    Kram
    Papa D

Leave a Reply