MY TOP 5 HAIR HEALTH HACKS

Ni kan ju ses att det fortfarande finns lite spår kvar från tortyrtiden i topparna där det är lite blekt hår kvar. Men snart ryker det och är sproilans! /// You can still see traces from the the times of torture in the lighter tips of my hair. But soon they’ll be gone and my hair will be on point!

 

(Scroll down for English)

Alla som misshandlat sitt hår räcker upp en hand! Herregud, vad jag misshandlat mitt hår genom åren. Har hemmablekt det i så många år och lockat, fönat och plattat håret dagligen och eftersom jag skämdes för frisören så undvek jag de besöken vilket resulterade i att jag klippte mig typ en gång var 3e år eller nått sånt. Och mitt stackars hår har kämpat på så jädrans tappert för att inte se helt förfallet ut, borde trillat av huvet förlägne sen med tanke på hur jag behandlat det.

Men nu mina vänner har jag skärpt mig! Är så stoooolt över att jag tagit så bra hand om mitt hår på sistone, bara sen typ Augusti förra året faktiskt. Det är numera starkt, tjockt, glansigt och det växer som ogräs! Det är tack vare min frisör Ulrica och med guidning från min kusin Carolina som läser till frisör as we speak (som för övrigt har det finaste håret på planeten. Kolla hennes Instagram här).

Så jag tänkte berätta för er vad jag gjort för att göra håret rättvisa:

 1. Slutat bleka, färga, tona, slinga.
  Förut var det standard att jag under en 14 dagars period gjorde hattslingor i hela håret 3 gånger, la i en askblond färg 3 gånger mellan omgångarna av slingor och använde silverschampo som om det inte fanns en morgondag. No more!
 2. Slutat använda värme. 
  Klart jag gjort det nån gång då och då men det kanske blir 1-2 gånger i månaden istället för varje dag.
 3. Masserar in ricinolja i hårbotten. 
  Alltså det här satte verkligen fart på håret! Min kusin berättade för mig att hon använt sig av det och att det var supereffektivt men jag trodde inte att det skulle gå så fort. Masserar in det i hårbotten på kvällen och tvättar håret som vanligt med schampo på morgonen, två gånger i veckan. Oljan är väldigt fast i konsistensen så det kladdar inte massor på kudden eller så. Jag gör inbakade flätor och lägger en handduk på kudden för säkerhetsskull men tror inte det behövs egentligen. En liten flaska kostar typ 80 kr på apoteket (du måste be personalen ta fram den åt dig) och räcker mig typ 2 månader.
 4. Tvätta håret sällan.
  Förr hade jag superfet hårbotten och var tvungen att tvätta det hela tiden vilket såklart gjorde det värre. Så jag tog en rehab-period på ett par månader då jag bara tvättade det 1 gång i veckan och hade uppsatt hår typ hela tiden för att det inte skulle synas att det var fett. Nu tvättar jag det två gånger i veckan men mest för att jag vill ha i ricinoljan så ofta och jag ser till att tajma min träning så det svettiga konditionspassen är de dagarna. Annars håller dig mitt hår o-fett aslänge.
 5. Klipp dig.
  Som jag sa innan så klippte jag mig i princip aldrig förut men det blev ändå inte längre. Nu går jag till Ulrica var 3e månad och det växer ju som ogräs och jag känner mig som en riktig girl boss när jag går där ifrån.

Det är inga mindblowers direkt men det visar ju bara på att det inte behöver vara svårt! Har du några knep som du använder dig utav för att ta hand om ditt hår? Vore kul att se vad man kan göra mer för svallet 🙂 Puss och kram!

Everyone who has mistreated their hair, raise a hand! Omg, what I’ve tortured my poor hair through the years. I’ve bleached it for so many years, curled, straightened and blow dried it daily and since I was embarrassed for it I avoided the hairdresser which resulted in only going like every 3 years or so. My poor hair has put up a good fight not to look dry and dead. It should’ve fallen of my head a long time ago with how I was treating it.

But now my friends, I’ve shaped up! I am sooo proud of how I’ve been taking such good care of my hair lately, actually only since August last year. Now days it’s strong, thick, glossy and it grows like weeds! And it’s all thanks to my hairdresser Ulrica and with guidance from my cousin Carolina who’s studying to become a hairdresser as we speak (she also has the most beautiful hair I’ve ever seen. Check out her Instagram here).

So I want to tell you what it is that I’ve done to make my hair justice:

 1. Stop bleaching, coloring, toning and highlighting.
  Before I regularly did the following procedurs to keep my hair light. During a 14 day period I did highlights in all my hair 3 times, put in an ash blonde coloring 3 times between the highlight sessions and a used silver schampoo all the time. No more!
 2. No more heat. 
  Of course I use heated tools sometimes, but now it’s 1-2 times a month instead of everyday.
 3. Massage ricin oil in your roots. 
  This really got my hair growing! My cousin told me that she’d used it and that it was super efficient but I didn’t expect it to work so fast. Massage it in your roots in the evening and wash your hair like you normally do with schampoo in the morning, twice a week. The oil is not that runny so it doesn’t make a mess. I usually do two french braids and put a towel on the pillow. One bottle costs around 80 SEK at the pharmacy (you have to ask the staff to take it out for you) and it lasts me about 2 months.
 4. Wash your hair less often.
  Before I used to hade super fatty hair so I had to wash it all the time which of course just made it worse. So I did a hair-rehab period for a couple of months where I only washed it once a week. I had to have my hair up in a ponytail all the time so that it wouldn’t look disgusting. Now I wash it twice a week but mostly because I want to use the ricin oil that often. And I always make sure to do my sweaty cardio sessions on hair wash days.
 5. Cut it.
  Like I mentioned earlier I practically never vit my hair before but it still never grew longer. Now I go to Ulrica once every three months and it’s always getting longer. I feel like a real girl boss every time I leave the salon.

It’s not any mind blowing thins that I bring up here but that just shows that it’s not hard to do it! Do you have any tricks you use for your hair care? Would be fun to know what else I can do for my hair 🙂 Love!

 

 

Leave a Reply