RECIPE: CREAMY VEGAN

vegan stew

vegan stew

creamy vegan

creamy vegan

 

(Scroll down for English) 

Här är den supergoda och krämiga vegan grytan jag rörde ihop häromdagen. Vänjer mig sakta men säkert mot att laga mat som är snäll mot vår planet och dess djur 🙂

CREAMY VEGAN

0,5 g saffran
0,5 dl vatten
2 msk kokosolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 sötpotatisar
4 morötter
1 fänkål
1 burk krossade tomater
2 dl Oatly iMat
Salt och peppar

Häll upp saffranet i vattnet och låt stå en stund. Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i kokosoljan i en kastrull. Skala och tärna sötpotatisen och morötterna och låt de fräsa med löken. Skär upp fänkålen och låt även den fräsa lite. Häll i vattnet med saffranet, de krossade tomaterna och Oatly iMaten. Salta och peppra efter smak och låt puttra i 5-10 minuter tills sötpotatisen precis blivit mjuk. Ät i sig självt eller till råris. Ringla på lite olivolja. Mums!

Here’s the super tasty creamy vegan stew that I put together a couple of days ago. I’m slowly getting used to cooking food that is good to our planet and it’s animals 🙂

CREAMY VEGAN

0,5 g saffran
0,5 dl water
2 tbsp coconut oil
1 onion
2 pieces of garlic 
2 sweet potatoes
4 carrots
1 fennel
1 can of crushed tomatoes 
2 dl Oatly iMat (oat based cream replacement)
Salt and black pepper

Mix the saffron with the water and let it set for a while. Chop the onion and garlic and fry it. Peal and dice the sweet potatoes and carrots and throw it in with the onions. Chop the fennel and let that fry for a moment too. Add the saffron water, crushed tomatos and the cream replacement. Season with salt and pepper to taste and let it boil softly for 5-10 minutes until the potatoes are soft. Serve it in it’s self or with brown rice and drizzle a bit of olive oil on top. Yummy!

Leave a Reply