QUICK BUTT WORKOUT

quick butt workout
Höftlyft med kroppsvikt / Bild från förra sommarens sammarbete med Best of You. /// Body weight hip thruster. Pic from last summers collaboration with Best of You.
quick butt workout
Bilder från tidigare träningspass / Pics from old training sessions

 

(Scroll down for English)

Inspirerat av tisdagens habit hack hade jag idag bara 45 minuter att hinna med mitt träningspass. Egentligen ville jag köra 25 minuter löpintervaller och ett ordentligt styrkepass som brukar ta 45 minuter bara det. Men för att citera mig själv “don’t let perfect be the enemy of good”! Det blev 10 minuter superintensiva intervaller på rodd och ett kompakt styrkepass. När du har kort om tid för styrka så är ett enkelt sätt att spara tid att välja färre övningar och istället köra flera set. På så sätt slipper du slösa tid på att hålla på att byta övningar. Jag var helt förstörd efteråt och känner redan att jag kommer ha brutal träningsvärk i rumpan imorgon, haha.

Här är dagens tunga men relativt korta pass:

KOMPAKT RUMPPASS

HIIT på rodd
15 sekunder jobb
30 sekunder vila
x 10

12 x 5 Knäböj (vila ca 60 sekunder)

12 x 5 Höftlyft i smith (ingen vila, gå direkt över till step up)
20 x 5 Step up på bänk (vila ca 60 sekunder)

Inspired by this weeks habit hack I only had 45 minutes to do my workout today. I had planned to run intervalls for 25 minutes and then do a good lifting session and that alone usually takes my 45 minutes. But, to quote myself, “don’t let perfect be the enemy of good”! Instead I did 10 minutes of super intense rowing intervalls and then a quick butt workout. When you’re short on time and still want to do a good strength session an easy way to save time is to do less exercises and more sets. That way you don’t have to spend a lot of time changing exercises. I was exhausted afterwards and I can already feel how sore my butt is gonna be tomorrow, haha.

Here’s todays heavy but short workout:

QUICK BUTT WORKOUT

HIIT on rowing machine
15 seconds row
30 seconds rest
x 10 

12 x 5 Squats (rest 60 seconds)

12 x 5 Hip thrusters in smith (no rest, switch to step ups right away)
20 x 5 Step up with a high knee (rest 60 seconds)

Happy training 😉

Leave a Reply