CAULIFLOWER PIZZA BASE

blomkålspizza

blomkålsbotten

blomkålsbotten
Smarrig blomkålspizza!
blomkålspizza

blomokålspizza

blomkålsbotten

 

(Scroll down for English)

Här är ett recept på en supersmarrig pizzabotten gjord på bara blomkål, ägg och ost! Här gräddade jag pizzabotten och sen klippte jag upp den i rutor för att göra små glutenfria kanapéer. Väldigt enkelt 🙂

BLOMKÅLSPIZZA

1 blomkålshuvud
1 ägg
1/2 dl riven mild ost ex hushållsost (naturligt laktosfri)
1/2 dl riven smakrik ost ex parmesan eller västerbotten (naturligt laktosfria)
Salt och peppar

Rensa blomkålen och kör den i en matberedare tills den blivit finfördelad som ett mjöl.
Lägg blomkålsmjölet i en bunke och micro i 5 minuter, låt svalna.
När det svalnat lägger du blomkålen i en handduk och vrider så mycket vatten du kan. Vrid hårt!
Blanda sedan blomkålen med ägg, ost, salt och peppar.
Forma sedan massan till en boll som du plattar ut på ett bakplåtspapper.
Förgrädda din blomkålspizza på 225 grader i ca 10 minuter, eller tills den är gyllengul.
Därefter kan du toppa din blomkålspizza med dina favorittoppings och grädda den i ytterligare 6-8 minuter på 225 grader.

Mumsfilibabba!

 

Fler nyttiga & smarriga recept:
Raw chokladfrosting
Raw snickers snupersnack
Simple chia pudding
Raspberry nice cream

Here is a recipe for a super tasty pizza base made only out of cauliflower, egg and cheese! In the pictures I’ve made the pizza base and then cut it up into small squares to make tiny gluten free canapés. Very simple 🙂

CAULIFLOWER PIZZA 

1 cauliflower 
1 egg
1/2 dl cheese with mild taste, like mozzarella (use lactose free if you have tummy issues)
1/2 dl parmesan cheese (naturally lactose free) 
Salt and pepper

Pick the cauliflower and put in a food processer and let it go until the cauliflower is totally grinded.
Put the grinded cauliflower in a bowl and microwave it for 6 minutes and let it cool down. 
When it has cooled, put it in a kitchen towel and twist out as much water as you can.
Then mix the cauliflower with the egg, cheese, salt and pepper. 
Roll it up to a ball and flatten it all out on a baking paper.
Pre-bake your cauliflower pizza base in 225 degrees for about 10 minutes, or until it’s golden. 
After that you can load it up with your favorite toppings and put it back in the over for another 6-8 minutes. 

Yummy yummy in my tummy!

 

More tasty & healthy recipes:
Raw chokladfrosting
Raw snickers snupersnack
Simple chia pudding
Raspberry nice cream

2 Comment

  1. David Zurita- Venegas says: Reply

    Cristina, den pizzan måste du bjuda oss på!
    Kram,
    Papa D

    1. Det ska jag definitivt göra! 😀

Leave a Reply