HEALTH CHECK: HANDS

 

(Scroll down for English)

Yes, då ska vi sätta igång med våra vecko-Health Check och vi börjar med att titta på våra naglar. Förutom att de fungerar som en fantastisk accessoar så kan vi faktiskt få tecken på hur det ligger till med vår hälsa om vi tittar lite närmre på dem.

Vita fläckar

Har du själv eller har du sett någon annan som har små vita fläckar på naglarna? Det ser nästan ut som att de är ditritade. De här fläckarna är ett tecken på att du behöver äta mer zink.

Zink hittar du i:
– Ostron, musslor och krabba
– Kött, kyckling och mjölkprodukter
– Bönor och linser
– Nötter och frön

Räfflade naglar

Är dina naglar alldeles räfflade så behöver du med stor sannolikhet mer saltsyra. Undvik tabletter om du inte fått det rekommenderat av läkare, tar du det utan uppsikt kan du få problem med magen. Istället kan du få igång din egen saltsyraproduktion på ett lindrigt och naturligt sätt.

Saltsyraproduktionen sätter du fart på genom att få i dig:
– Bitterörter  (tex. malört, pepparmynta och gåsört)
– Citronvatten

Önskar er en fin lördag finisar!

Yes, it is time to start with our weekly Health Checks and he first thing we’re gonna look at is our nails. Besides from working as fabulous accessories they can also give us clues on how our health is doing. If we only look a little bit closer.

White marks

Do you have or have you seen anyone else who has small white marks on their nails? It can almost look as if they’re drawn on. These spots are a sign that you lack zink.

You find zink in:
– Oysters, mussels and crab
– Red meat, chicken and dairy products
– Beans and lentils
– Nuts and seeds

Grooved nails

If your nails are all grooved you probably need to stimulate your hydrochloric acid production. But avoid pills if you haven’t gotten them from a doctor or you might get stomach problems. Instead you can boost your own hydrochloric acid production in a mild and natural way.

Get your hydrochloric acid production going by consuming:
– Bitter herbs (wormwood, peppermint and gooseberry)
– Lemon water

Happy Saturday lovelies!

 

Leave a Reply