IUD (COPPER SPIRAL) OR NATURAL CYCLES?

natural cycles

(Scroll down for English)

Hej finisar! Har ni haft en trevlig helg? Känner själv att jag kan leva på förra veckans soldagar fram tills sommaren kommer på riktigt 🙂

Imorse var jag hos gynekologen och tog ut min kopparspiral. Jag har haft i den i drygt två år sen jag gjorde en abort men har inte alls trivts med den. Blödningarna håller i sig mycket längre än tidigare, mina PMS-besvär har blivit värre och den känns faktiskt av där inne. När jag träffade Teresa för att utreda astman och allergierna (klicka för att läsa mer om det) så fick jag ju i hemläxa att ta ut den  och det var väl den sista knuffen jag behövde för att äntligen ta tag i det.

Nu är frågan dock: Hur skyddar jag mig mot att bli gravid?!

När jag var yngre åt jag p-piller men blev deprimerad av dem. Aldrig diagnostiserat men det var som ett mörker över hela min tillvaro som jag inte märkte av tills jag missade att köpa min piller och gick utan i en vecka och blev förvånad över hur fantastiskt underbart livet kändes. Då bestämde jag mig för att aldrig mer äta hormoner.

Efter det förlitade jag mig på tur i typ 5 år och klarade mig bra tills jag blev gravid 2014. I samband med aborten satte jag i min kopparspiral. Den var hormonfri och skyddade mig. Perfekt! Trodde jag…

Har ni någon erfarenhet av Natural Cycles? Jag har funderat på det och känt mig ganska positivt inställd men barnmorskan idag tyckte inte om idén. Hon sa att det var ett heltidsjobb att hålla koll på den och att jag förmodligen är gravid inom ett år med den metoden. Hon försökte pracka på mig hormoner men det vägrar jag. Natural Cycles ska ju ändå vara en godkänd metod så det verkar skumt att barnmorskan var så öppet negativ.

Nu ska kroppen få neutralisera kopparspiralens effekter ett tag i alla fall.

Men berätta gärna om vad du tycker om Natural Cycles 🙂

Puss och kram!

Hello my darlings! Did you have a lovely weekend? 

This morning I payed a visit to my gynecologist to take out my IUD. I’ve had it for about two years since I had an abortion but I’ve never really felt ok with it. I bleed a lot more and for a longer period of time, my mood swings are a lot worse and at times I’ve felt it in an uncomfortable way. When I met Teresa to sort out my issues with asthma and allergies (click here to read more about that) she told me that I needed to take the IUD out and that was the push I needed to get it done. 

Now the question is: How do I protect myself from getting pregnant?!

When I was younger I was on the pill but I was depressed from eating them. I didn’t notice until I forgot to buy them once and went without for a couple of weeks. I was suprised of how life suddenly felt so wonderfull! I decided to never eat hormones again. 

After that I relied on luck for about 5 years until I got pregnant in 2014. When I had he abortion done I had the IUD put in. It was hormone free and protected me from getting pregnant. Perfect! Or not…

Do you have any experience of Natral cycles or anything like it? I’ve been thinking about it for a while but when I mentioned it for my gynecologist she was not positive. She said it was practically a full time job to keep track of it and that I’d probably be pregnant within the year using that method. She tried to get me onhormones again but i refuse. Natural Cycles should be an approved method so I find it strange that a gynecologist is so openly against it.

Now I’m gonna let my neutralize the effects of the IUD for a while. 

But please let me know your thoughts on Natural Cycles 🙂

Love!

Leave a Reply