TRYING NEW THINGS: 3D-FUNKTION

3D funktion

3D funktion

3D funktion

3D funktion

3D funktion

3D funktion

3D funktion

 

(Scroll down for English)

Här är bilder från utbildningen jag och mina fina Balance kollegor var på i fredags. Konceptet heter 3D funktion (klick) och är skapat av Andreas Öhgren (Instagram HÄR) och Seth Ronland (Instagram HÄR). Grundprincipen är att träna i kroppens naturliga rörelsebanor vilket betyder i fler vinklar än rakt fram (vanliga utfall) och rakt upp och ner (vanliga knäböj). För att underlätta så har de tagit fram mattan som ni ser på bilderna. Istället för att bara göra tex utfallssteg rakt fram så gör man det på alla siffror som finns på mattan och får massa variation på rörelsen.

Jag gillar det! Det är träning för livet liksom. För när vi knyter skorna så är det ju inte direkt nån som böjer sig ner i en perfekt rak vinkel med rak rygg och anspänning i bålen, haha. Skulle se helknäppt ut! Tummen upp för 3D-funktion helt enkelt 🙂

 

Here are some pictures from the course me and my lovely colleagues from Balance went to on Friday. The concept is called 3D-funktion (click) and was developed by Andreas Öhren (Instagram HERE) and Seth Ronland (Instagram HERE) the ground principal is to train in the natural movements of the body. Which means in more directions then straight forward (regular lunges) or straight up and down (like regular squats). To make this easier they’ve developed the mat that you can see in the pictures. So instead of only doing for example lunges you do them on each number on the mat. And that gives you a lot more variation on the movement.

I like it! It’s training for real life, you know? Cause when you tie your shoes it’s not like you’re gonna bend down in a perfect angle with tight abs, haha. So it’s a thumbs up for 3D-funktion 🙂

2 Comment

  1. Intressant! Det är ju faktiskt variation vi alla behöver, i kost och i träning!
    Kram
    Papa D

    1. Verkligen! 🙂

Leave a Reply