SALLAD TACO (GLUTENFREE & VEGAN)

sallad taco

sallad taco

sallad taco

sallad taco

sallad taco

 

(Scroll down for English)

Jag har varit SÅ sugen på tacos de senaste dagarna. Gustav gjorde enchiladas och har suktats lagom mycket när jag knaprat min lågkolhydrat-, glutenfria-, vegankost. Men idag fick jag feeling och slängde ihop en fantastiskt god sallad taco som tillfredsställde mina craving till 100 %.

SALLAD TACO (1 portion)

4 romansalladsblad
1/2 gul lök
1 tomat
1 avokado
1 liten vitlöksklyfta
1 citron
2 tsk olivolja
1 liten morot
200 g broccoli
Salt och peppar
Sriracha Mayoo Sauce att toppa med

Finhacka löken och tomaten och lägg i en skål. Pressa ner saften från en halv citron och krydda med salt, peppar och 1 tsk olivolja. Mosa avokadon, pressa i vitlöken och smaksätt även den med citronsaft, salt, peppar och olivolja. Skär upp moroten i smala stavar och broccolin i mindre träd. Skölj av salladsbladen, lägg upp på en tallrik och fyll dem med grönsakerna, lök- och tomat blandningen och avokadoröran. Ringla på lite Sriracha Mayoo.

Jag kör ju ganska strikt nu med låg kolhydratskost på grund av min sommarkroppsutmaning (HÄR) men hade det varit en vanlig dag så hade jag haft i linser, bönor eller någon annan vegansk proteinkälla.

Voila! Du har nu fyra fantastiskt goda sallad tacos!

I’ve have been craving tacos lately! Gustav made enchiladas the other day and I’ve been wanting to dig into his food while eating my low carb, gluten free, vegan diet. And today I got feeling and made this amazing sallad taco that totally satisfied my cravings.

SALLAD TACO (1 portion)

4 roman sallad leaves
1/2 onion
1 tomato
1 avokado
1 small piece of garlic
1 lemon
2 tsp olive oil
1 small carrot
200 g broccoli
Salt and pepper
Sriracha Mayoo Sauce to drizzle on top.

Chop up the onion and tomato and put it in a bowl. Season with the juice of half a lemon, salt, pepper and 1 tsp olive oil. Mash the avocado, press in the garlic and season this too with lemon juice, salt, pepper and olive oil. Cut up the carrot and broccoli into smaller pieces. Rinse the sallad, place on a plate and fill them with the vegetables, onion- and tomato mix and avocado mash. Drizzle some Sriracha Mayoo on top.

I’m currently going low carb since I’m doing my summer body challenge (HERE) but if it had been a regular day I would’ve added some lentils, beans or some other source of plant protein.

Voila! You now have 4 delicious sallad tacos!

Leave a Reply