WORK LIFE BALANCE

(Scroll down for English)

 

Ibland är det svårt att hinna med allt man vill. Jag har 4 saker jag vill hinna göra varje dag som är lika viktiga för mig:

  • Träna
  • Blogga
  • Plugga
  • Umgås

Runt omkring de här 4 grejerna vill jag också hinna äta bra mat, chilla lite, pussa på min kille, sova ut och jobba. Klart att det är lite olika från dag till dag men om jag ska generalisera så är det så jag skulle vilja ha det. Men det är svårt att få tiden att räcka till. Jag är så himla mycket rutinmänniska så helst av allt skulle jag ju vilja ha en exakt tid för allt som är stående måndag till fredag men det funkar ju inte i praktiken med att föreläsningar är på olika tider, gymmet har olika öppettider under olika veckodagar (skumt, i know) och så kanske inte mina vänner alltid känner för att anpassa sig efter mitt fyrkantiga upplägg, haha.

Det här har gjort att jag sen jag började plugga igen bara hunnit med 3 (ibland till och med bara 2) av mina 4 vilket har skapat en liten stress i mig som hela tiden gnager. Inte kul.

Så nu tänker jag lägga upp en plan! På söndagar ska jag planera in alla mina tider för veckan. och sen ska jag följa upp det. Ska följa en av mina gamla Habit Hacks: Keep track to stay on track. 
Jag har ju min fina kalender från Granit med massa kolumner jag brukar använda men när vi bytte skrivbord för ett tag sen var jag tvungen att ta ner den för att jag behöver flytta på spiken den hänger på och den lilla detaljen har ju gjort att jag inte har “kept track”. En så liten grej! Nä, nu åker spik och kalender upp och jag ska hålla koll och komma tillbaka! 🙂

Lite bilder från igår då jag lyckades plugga, träna och umgås men (som ni vet) inte blogga 🙁
Vinkväll med ett gäng härliga brudar är dock bland det bästa som finns 😉

Sometimes it’s hard to find time for everything you want to do. I’ve got 4 things that I want to make time for every day. 

  • Work out
  • Blog
  • Study
  • Socialize

Around these four things I’s also like to have time to eat good food, get good sleep, chill, kiss my boyfriend and work. But it’s hard to find the time. I’m such a routine junkie that in a perfect world everyone of these things would happen at the exact same time every Monday to Friday. But that’s just impossible. The lectures are at different times, my gym has different opening hours from day to day (weird, I know) and also perhaps my friends don’t feel like adjusting to my super square ways, haha. 

This has resulted in that I’ve, since I started studying, only gotten 3 (and sometimes just 2!) out of those 4 things done which makes me feel a tiny bit stressed, all the time. Not fun. 

So now I’m gonna put up a plan! On Sundays I’m gonna schedule all the stuff I want to make time for and then I’m gonna follow up. I’m gonna follow one of my old Habit hacks: Keep track to stay on track. 
I’ve got my awesome calendar from Granit with a bunch of columns that I used to use but we changed desk a while back and I had to take the calendar down cause I have to move the nail on the way a bit and that little thing made me stop keeping track. Such a tiny detail! It’s time to put that nail up, keep track and come back!

Some pics from yesterday when I managed to study, workout and socialize but (as you’ve noticed) not blog 🙁
But red wine with the girls can be one of the best things 😉

 

Leave a Reply