HEY THERE

(Scroll down for English)

 

Hej finisar! Vet inte vad som hände, det är inte bara bloggen som försummats senaste veckorna utan sen vi skrev tentan har jag varit sjuuuukt oproduktiv med i princip allt förutom träningen. Blev väl typ som en urladdning och jag behövde bara få spacea ut total ett tag, haha. Det gör mig så himla glad när ni dyker upp i min DM och frågar om något hänt eller bara  var jag tagit vägen. Ni är verkligen bäst <3

Sluttjatat om det! Idag hade vi vår första laboration på skolan. Vi hade i uppgift att göra en dagsmeny för en “vanlig” person som skulle pricka så nära 100 % av RDI på alla näringsämnen, både makro och en hel del mikro. Det var svårt! Vi jobbade i grupp så det blev inte en vegansk meny men oavsett var det framförallt svårt att inte man på typ 300% på en del mikronutrienter. Det är ju inget fel med det i verkliga livet men just i uppgiften blev det ju inte bra. Fick fylla ut med lite tomma kalorier i form av kexchoklad. Vi var lite nerviga inför labben men det var svinkul! Jag och Desirée ansvarade för lunchen och det serverades glutenfri pasta med kronärtskocka och spenat med en bit lax på sidan (för att jag och D helst inte äter animalier ju). Vi kände oss som mästerkockar, haha.

Hello my darlings! I don’t know what happened, it’s not just the blog that I’ve failed the past few weeks. After the exam I’ve been super unproductive with basically everything except the gym. I think I just needed a total check out for a while, haha. It makes me so happy when you guys pop up in my DM asking if something has happened or where I’ve gone. You’re the best <3 

Enough about that! Today we had our first laboration in school. The assignment was to present a one day meal plan for a “regular” person and we should aim at 100% of RDA on all the nutrients, both macro and a lot of micros. It was hard! We worked in a group so we didn’t do an all vegan menu but either way it was difficult not to get like 300% on som e of the micros. In real life this obviously isn’t an issue but for the assignment it wasn’t good. We had to fill out the meal plan with some empty calories in a chocolate bar. We were a bit nervous but it was so much fun! Me and Desirée were in charge of th lunch and we served gluten free pasta with artichoke and spinach with a piece of salmon on the side (cause both D and I prefer not eating animal products). We felt like master chefs, haha. 

1 Comment

  1. David Zurita-Venegas says: Reply

    Mums, det låter gott, Cristina!
    Får vi smaka på den goda lunchen när du är här och hälsar på? 😉
    Puss & Kram!
    Papa D

Leave a Reply