BLOWING OFF STEAM

(Scroll down for English) 

 

Hej allesammans. Tanken för dagens inlägg var något helt annat men just nu är jag så jäkla arg att jag inte kan fokusera på något annat så dagens inlägg kommer handla om just det, min ilska. Har suttit och försökt skriva om något annat men det blir bara fejk och dåligt för jag är förbannad och då kan jag inte vara mysgosglad och peppig som jag brukar vara. Jag måste bara få ur mig det här helt enkelt.

Jag köpte ju en ny MacBook Pro precis innan årskiftet och jag använde den ett par gånger men märkte direkt att något var fel då den var extremt långsam på allt. Jag pratade med Apple Supporten häromdagen som hjälpte mig göra lite olika reboots (jag är kass på sånt här så vet inte exakt vad vi gjorde) men mitt i det så ville han att jag skulle välja något alternativ som inte fanns tillgängligt för mig. Då konstaterade han bara att det var väldigt konstigt men sa nått i stil med “Hm, det har jag aldrig varit med om så jag vet faktiskt inte. Vi provar något annat istället”. När han var nöjd med hjälpen han gett mig kände jag mig inte alls nöjd eftersom jag känt på mig att det var något skumt med datorn och vi hade ju stött på något riktigt skumt som han ignorerat. Så jag gick till butiken där jag köpt den och berättade vad som hänt. Hon var superhjälpsam och konstaterade precis som killen på supporten att det var något rejält konstigt på gång. Så konstigt att varken hon eller hennes kollegor fattade vad det var och jag fick en ny dator som hon fixade allt med idag så att jag bara skulle kunna börja jobba direkt. Supernöjd var jag. Till precis nyss. Jag skulle snabbredigera bilderna här ovan (bara fixa lite med ljuset och färgen) och Bilder-appen är SÅ JÄVLA LÅNGSAM!! Asså då pratar jag typ 5 sekunder innan bilden reagerar på minsta ändring. Hur i h*elvete är det tänkt att jag ska kunna redigera en bild när jag inte ser resultatet förrän efter 5 j*kla sekunder?! Det handlar ju om millimeterändringar. Gaaaaahhhh, jag är SÅ irriterad! Om ni inte håller på med bildredigering tycker ni kanske att jag överreagerar men ni som också pysslar med sånt här kan nog relatera till min känsla av frustration. Hela anledningen till att jag bytte till en Pro från Air var ju för att kunna arbeta snabbare med bild och video. Min gamla hederliga Air funkade hur bra som helst och den här skithögen vill inte ens funka i de mest basic programmen! Just nu vill jag bryta den itu och sula ut skiten genom fönstret.

Suck, så, nu tror jag att jag fått avreagera mig lite. Känns lite bättre faktiskt. Ringer supporten imorgon igen istället för att ta sönder den. Ska göra mitt bästa för att vara trevlig, jag kan ha lite svårt för det när jag är irriterad och mitt tålamod börjar nå sitt slut. Jag får typ meditera eller nått innan, haha.

Bilderna är från nyårsafton. Vi fotade typ ingenting så det var tur att vi tog en selfie precis innan vi stack iväg till middagen så vi har åtminstone en skarp bild på oss, haha.

Hey guys. The plan for todays post was something completely different then this but I am so f*cking angry right now that I can’t focus on anything else so todays post will have to be about that, my anger. I’ve tried to write about something else for a while now but it just feels fake and bad caused I’m pissed so I can’t be all happy go lucky. I need to get this out first. 

Just before Christmas I bought a new Macbook Pro and I only used it a couple of times and realized right away that something was off cause it was extremely slow. I talked to the Apple Support who helped me do some sort of reboots (I’m clueless at that kind of stuff so I don’t really know what we did) and at one point he asked me to do something I didn’t have access to. He just said “That’s weird, It has never happened before. Lets try something else”. When he was satisfied with the help he’d given me I was far from it. I had known something was not right and now he had found something that was really weird but just ignored it. So I went to the store where I bought it and told them what had happened. She was so helpful and agreed that something was really wrong with the laptop. She gave me a new one and set it up for me so that I could just pick it up this morning. I was super happy. Until just now. I was gonna do some quick editing to these photos (just some color and light adjustments) and the Pictures-app is SO F*CKING SLOW!! I’m talking 5 seconds to make the tiniest adjustments! How the F*CK am I supposed to edit a photo if I have to wait for 5 freaking seconds before it reacts to changes?! Gaaaaaahh, I’m SO annoyed! If you don’t work with this you probably think I’m overreacting but if you do any kind of editing you can probably relate to my frustration. The hole reason I changed to Pro from Air was to be able to edit photos and video more efficiently. My old Air worked perfectly fine and this bag of shit won’t even work in the most basic programs! Right now I just want to brake it in two pieces and throw it out the windows. 

Sigh, there, now I think I’m cooling down a bit. Just needed to blow off some steam. Tomorrow I’m gonna call Apple Support again instead of breaking it. I’m gonna do my best to keep a good tone, it can be a bit hard for me when I’m annoyed and my patience is about to run out. I’m gonna have to meditate or something before I call them, haha. 

The pictures are from NYE. We took nearly no pictures at all so it was a good thing we took a group selfie before leaving for the dinner so that we at least have one sharp pic, haha. 

Leave a Reply