På torsdag bär det av mot Jämtland och vår första fjällvandring och förberedelserna är i full gång. Idag har vi varit och handlat all mat som vi komne behöva under våra fyra dagar. Jag har bott i friluftsforum och frågat varenda människa jag träffat om tips och råd för att vara så väl förberedd som möjligt men nu finns det inte så mycket mer jag kan göra än att hoppas att jag inte missat något viktigt. Det ska bli så himla roligt! Vi sticker på torsdag morgon och lämnar bilen vid Storulvån nån gång under tidig eftermiddag och kommer tillbaka till bilen på söndag runt samma tid. Sammanlagt kommer vi att vandra ungefär 6 mil. Det mesta av min info har jag hittat på vandringsguiden och utsidan men det mest värdefulla har faktiskt varit att få ta del av bekantas egna erfarenheter.
Här är vårt matschema som vi kommer följa under vår vandring
Istället för att köpa färigtorkade grönsaker och torkat kött som sällan är så gott och som är riktigt dyrt per portion så fixade jag det hemma. Bara att skiva grönsakerna tunt och försteka köttfärsen och sen ställa in det i ugnen på 50 grader i många, många timmar.
All mat delas upp i portionspåsar som sen hamnar i dags-påsar. Allt för att underlätta under vandringen så man slipper riva ut hela ryggsäcken. Det kanske inte är helt nödvändigt men gillar man ordning och reda och pyssel så är det faktiskt mycket smidigare såhär. I veckan ska vi testbygga vårt nya tält och plocka fram allt som ska ner i ryggsäckarna. Så spänd!