4 WAYS TO STAY IN SHAPE ON A BUDGET

Att vara student kan göra det svårt att bibehålla en hälsosam livsstil och en vältränad kropp. Du dras mellan tentor, inlämningar och en massa deadlines samtidigt som du försöker  ha ett givande socialt liv också! Det är inte alltid lätt att äta nyttigt och hinna med träningen då. Jag vet att många har svårt att baka in de här bitarna i sin vardag då det är en period i livet då man antingen har ont om pengar eller ont om tid – eller både och!

De bra nyheterna är att det faktiskt ÄR möjligt att upprätthålla en hälsosam livsstil trots att du är student. Här är mina tips:

1. Var försiktig med känslomässigt ätande

Att läsa på universitet eller högskola kan definitivt göra det lätt att äta med hjärtat istället för hjärnan. Om du är stressad inför tentor är det väldigt lätt hänt att man stoppar ner handen i chipspåsen eller tar en chokladkaka istället för att förberedda en hälsosam måltid. Våra känslor spelar stor roll i vad vi stoppar i oss så nästa gång du hetsäter, stanna upp och reflektera över vad som utlöst det. Om du känner att du är stressad, ledsen eller frustrerad, prova istället att ta en promenad eller ring upp en vän. Att vara medveten om dina matvanor hjälper dig att avgöra varför du gör som du gör och du kan på så sätt göra förändringar och förbättringar.

student träna2. Ät balanserat för din student hälsa

Många studenter kämpar med sin ekonomi och känner sig ofta begränsade i vilka val man kan göra i mataffären. Oavsett hur stor del av din budget du väljer att lägga på mat så kan du se till att ha en balanserad kost. Ha tallriksmodellen i bakhuvudet när du handlar och förbereder dina måltider och satsa på billigare varianter. Köp till exempel frysta grönsaker istället för färska. Se till att du får i dig en variation av långsamma kolhydrater, grönsaker, proteiner och nyttiga fetter.

Håll dig i största möjliga mån borta från hårt processad mat och ät bara dessa vid enstaka tillfällen. Det gör stor skillnad i din energinivå och på ditt humör!

student träning3. Var flexibel och kreativ med träningen

Om du inte har råd med ett medlemskap på ett gym så finns det massor med sätt att träna på utan att du behöver sätta en fot på ett gym!  Ta vara på de utrymmena du har tillgång till, vare sig det handlar om en skogsdunge i din närhet eller dina egna kvadratmeter i ditt korridorrum.

Försök att dagligen skapa tid för fysisk aktivitet, även om det bara innebär att du tar trapporna upp till föreläsningssalen. Varje liten ansträngning räknas! Om du har supermycket att göra, hitta träningsrutiner som maximerar dina resultat på så lite tid som möjligt. Jag har i samarbete med Best of You skapat 5 olika träningspass som tar 30 minuter och allt du behöver är din kropp och ca 2 kvm yta!

Klicka här för benpasset
Klicka här för magpasset

ZBKPJ1TR374. Ha en plan

Det här tipset gäller inte bara studenter utan alla som vill få in en träningsrutin. Att ha en plan gör allt så himla mycket lättare! För hur bra intentioner man än har och hur motiverad man än är så blir träningen tyvärr inte alltid av om man inte har planerat en utsatt tid för den. Så när du får ditt kursschema – Skriv ut och skriv in när du ska träna och vad du ska göra. Kom ihåg att vara realistisk. Om du börjar supertidigt, kommer du förmodligen inte orka träna innan. Se till att planera så att din träningsrutin passar in i ditt liv och ditt schema.

Lycka till med träningen – och studierna ♡

student träning